top of page

KULELİ KÖŞK KONUTLARI İŞLETME KURALLARI  

 

KULELİ KÖŞK KONUTLARI KAT MALİKLERİ KURULLARINDA, KAT MALİKLERİ TARAFINDAN ve YÖNETİM KURULU TARAFINDAN ALINAN KARARLAR.

 

BLOK GİRİŞLERİ, ASANSÖR HOLLERİ VE SAHANLIKLAR

 

1.Blok  girişlerine, yangın  merdivenlerine, asansör  hollerine ve sahanlıklara hareketi engelleyecek,  görüntüyü  bozacak  eşya,  ayakkabılık,  çamaşırlık,  bisiklet,  çocuk arabası, saksı, vb.  bırakılmamalıdır.  Yangın  merdivenleri yangın ve deprem esnasında acil çıkış mahalleridir. ( Bisikletler  için otopark katında  özel  parklar mevcuttur. )

2.Daire kapı önlerine, kısa bir süre için  de olsa,  ayakkabı,  terlik, şemsiye, vb. şeyler bırakılmamalıdır.

3.Daire kapı önlerine, çöp  toplama  saatleri dışında, çöp  vb. şeylerin   bırakılmamalı .

4. Blok girişleri ve  sahanlıklarda, çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı

(Yüksek  sesle   konuşmak,   bağırmak,   koşmak, kapıları  hızla çarpmak, vb gibi.)

5.Blok  ve  daire girişlerindeki duvarlar temiz tutulmalı, yazı vb. gibi şeylerle kirletilmemelidir .

6.Asansör  holü  ve  yangın  merdiveni  aydınlık  camları  açılmamalı, havalandırma maksatlı açan kişilerin, açtıkları camları tekrar kapatmaları gerekmektedir .

7.Pencerelerden  halı , kilim, vb.  şeyler silkelenmemeli , sigara  izmariti, çöp, ekmek, vs. atılmamalıdır. (Bu konuyla ilgili, evde çalışan yardımcılardan daire sakini sorumludur.)

8.Tesisat balkonları su ile yıkanmamalı, yönetim planına aykırı şekilde bina estetiğini bozacak şekilde kapatılmamalı ve eşya konulmamalıdır .

 

ÇÖPLER

 

1.Daire  içi çöpler sabah saat  07:00-08:30 arası daire kapı önlerine çıkartılmalı, çöp         toplama  saatleri  dışında  daire  kapılarının  önlerine kesinlikle atık  bırakılmamalı,      özellikle geceden atıklar kapı önlerine bırakılmamalıdır.  Bu  durum  hem blok içlerinin kokmaması, hem de gece geç giden misafirlere karşı çirkin bir görüntü olmaması açısından önemlidir. 

2.Daire  içi  atıklar, uygun bir çöp  kovası içinde veya  sızdırmaz sağlam naylon torba     içinde ağzı kapalı olarak bırakılmalıdır.  Çöp  kovaları kapı önünde veya servis asansörü önünde devemlı olarak bırakılmamalıdır.

3.Daire içi atıkların toplanma saati 08.30’da başlar.

                                                                                                    

EVCİL HAYVANLAR

 

1.Kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar,  bahçeye / ortak  alanlara serbest olarak  bırakılmamalıdır. Köpeklerin doğal ihtiyaçları site dışında yaptırılmalı, bahçede veya kapalı mahallerde ihtiyaçları giderilmemelidir. (Yönetim planında belirtildiği gibi, site sakinleri,  kendi bağımsız  bölümlerinde,  kedi,  küçük  ev  köpeği ,  evcil  kuş  haricinde hayvan besleyemezler)   

 

AÇIK VE KAPALI OTOPARKLAR

 

1.Bütün kat malikleri, araçlarını kapalı otoparka bırakmak  zorundadır.  Site sakinleri, araçlarını, kendilerine ait olmayan park yerine park edemezler. Her site sakinine, kapalı otopark içinde iki araçlık yer tahsis edilmiştir.

2.Site içine, kısa süreli de olsa araç park edilemez .

3.Misafir araçları, kapalı otoparka giremez .

4.Kapalı otoparklara uygun şekilde park edilmeli, diğer kat maliklerinin geçişleri engel-lenmemelidir .

5.Kapalı otoparklarda, araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarım ve paspas temizliği gibi işlemler yapılamaz .

6.Her türlü, çöp, kül, vb. şeyler otoparka atılmamalıdır.

7.Araçlarını   kapalı  otoparka   indirmeyen   kat   sakinlerine   karşı   gerekli   tedbirler alınacaktır .

8.Köpeklerin ihtiyaçları kapalı otoparkta duvar kenarlarında giderilmemelidir.  

 

YEŞİL ALANLAR

 

1.Çiçekler kopartılmamalı, çiçeklere zarar verilmemelidir .

2.Çimlerin  üzerinde  koşulmamalı,  top  ve  oyun  oynanmamalı,  bisiklet  vb.  araçlarla dolaşılmamalıdır . ( Sadece çocuk parkının bulunduğu alanda çimlere basılabilir . )

3.Yeşil alanlara, sigara izmariti vb. gibi kirletici maddeler atılmamalıdır .

 

YÜZME HAVUZU

 

1.Havuz temizlik saatlerinde ve akşam saat 21:00’den sabah saat 08:00’e kadar havuz kullanım  dışıdır . ( Akşam  kimyasal atımı  yapılmaktadır . Bu konuda saat uygulamasına riayet edilmesi  zorunludur .) Pazartesi günleri, haftalık temizlik yapıldığı için, havuz temizlik bitimine kadar kullanım dışıdır.

2.Havuza duş almadan, bone takmadan ve güneş yağı sürerek girilmemelidir .

3.Havuz  çevresinde, top  oynanmamalı, paten  kayılmamalı,  bisiklet,  kaykay , scooter gibi  araçlara  binilmemelidir . Şişme  bot,  deniz  yatağı,  oyuncak,  yabancı cisim, vb. sokulmamalıdır .

4.Havuz   çevresindeki   masa ,   sandalye,   şezlong  ve   şemsiyeler   usulüne   uygun kullanılmalı,  havlu  vs .  şeylerle  rezervasyon  yapılmamalı,  oturma  ve güneşlenme amacı  dışında  kullanılmamalı,  yoğunluğun  fazla olduğu tatil günlerinde, uzun süreli havuzdan ayrılmalarda, şezlong ve sandalye üzerlerinde havlu bırakılmamalıdır .

5.Yardımcılar , hizmetliler ve çalışanlar havuzu kullanamazlar .

6.Sigara, kağıt mendil, plastik bardak, vb. gibi  atıklar, çöp kutularına atılmalı, havuz ve çevresi kirletilmemelidir .

7.Havuz çevresinde, cam bardak vb. gibi eşyalar bırakılmamalıdır .

8.Havuz çevresinde, kesinlikle evcil hayvan dolaştırılmamalıdır .

9.Havuz   çevresinde ,  gürültü    yapılmamalı ,  çevreyi   rahatsız   edici   davranışlarda bulunulmamalıdır. ( Koşuşmak, itişmek, yüksek sesle konuşmak, bağırmak gibi . )

10.Havuz çevresindeki alanlarda yemek yenilmemeli, alkollü içecekler içilmemelidir .

11.16  yaşından   küçük   çocuklar,   ebeveynleri  olmadan  havuzu  kullanamazlar . ( Bu konuda sorumluluk ebeveynlere aittir .)

12.Tuvaletini  tutamayan  çocuklar, su geçirmeyen plastik külot ile havuzu kullanabilirler .

13.Tuvaletini tutamayan çocukların, havuza verdiği zararlardan ebeveynleri sorumludur . Verilen zarar, kendilerinden tazmin edilecektir .

14.Blok  içlerinde  mayo  ve  bikini  ile  dolaşılmamalı,  kabul  görebilir  mayo  ile  havuza girilmelidir .

15.Sokak elbiseleri ve ayakkabıları ile  havuz etrafındaki traverten alanda dolaşılmamalı-dır.

16.Havuzu sadece site sakinleri kullanabilirler. Havuzu kullandırmak amacı ile misafir ağırlamamaya dikkat edilmelidir.

17.Havuz ve çevresi, havuz kullanım saatleri içinde, amacı dışında kullanılmamalıdır .

 

TENİS KORTU

 

1.Kortu kullanmak, güvenlikten rezervasyon yaptırarak mümkün olacaktır . Kullanım, 1 saati geçmeyecektir . Peşpeşe iki rezervasyon yapılamaz .

2.Kortta, sadece tenis ve basketbol oynamak mümkündür . 

3.Tenis kortuna, bisiklet, çocuk arabası, vb. araçlar sokulamaz .

4.Tenis kortuna, yumuşak tabanlı ve çizmeyen ayakkabı ile girilmelidir .

5.Tenis kortu, 07:00-22:00 saatleri arasında kullanılabilir .

6.Tenis kortu, yanında site sakini bulunmayan kişilere kullandırılmaz .

 

SPOR ODASI

 

1.Spor odasını kullanmak, güvenlikten rezervasyon yaptırarak mümkün olacaktır. Kullanım 1 saati geçmeyecektir. Peşpeşe iki rezervasyon yapılamaz.

2.Odaya kullanılmak üzere haricen getirilecek cihazlar için, önceden izin alınmalıdır.

3.Aynı saatte iki site sakininin rezervasyon yaptırması mümkündür.  

4.Cihazlar, yumuşak tabanlı spor ayakkabı ile kullanılmaya müsaittir.

5.18 yaşından küçüklerin, yanlarında bir büyükleri olmadan odayı kullanmaları mümkün değildir.

6. Spor salonu kullanma saatleri 06.30-23.00 arasıdır. Spor salonundaki TV.nin kullanım saatleri 10.00-20-00 saatleri arasıdır.

 

BLOK İÇİ ONARIMLAR

 

1.Daire içindeki  onarımlar, hafta  içinde, 10:00-17:00 saatleri arasında  yapılmalı, hafta sonu ve tatil günlerinde yapılmamalıdır .

2.Daire içinde yapılacak onarım işleri hakkında, önceden site yönetimine  bilgi verilmeli ve yönetim planında belirtilen esaslara uyulmalıdır .

3.Daire  içi  onarım  işlerinin  kısa  sürede  bitirilmesi  ve  çevreyi rahatsız  etmemesine dikkat  edilmelidir .  Onarım  sırasında  oluşan  inşaat  artıkları, daire  içinde  inşaatın tamamlanmasından  sonra, çevreyi  kirletmeyecek  şekilde, site dışına tahliyesi yapılmalıdır . Bu işlerde çalışan işçiler, tamiratı yaptıran kat sakini tarafından, site kuralları ile ilgili uyarılmalıdır. ( Yük asansörünü  kullanmak, ortak alanları ve çevreyi kirletmemek, vb. gibi .)

4.Blok dış cephelerinin genel görüntüsünü bozacak veya aykırı kalabilecek (şekil, renk, vb. gibi) değişiklikler yapılamaz.

5. Daire içi onarımlar önceden yönetime bildirilmelidir.

 

SİTE YÖNETİMİ

 

1.Site ile ilgili talep ve şikayetleriniz, yazılı olarak site yönetimine iletilmelidir .

2.Site personelinin görevlerine  müdahale edilmeyerek, olası şikayetler site yönetimine bildirilmelidir. Site Yönetim Odasının dahili telefon numarası 200, harici telefon ve faks numarası 348 10 96’dır.

3.Site personelinden görevleri dışında hizmet talep edilmemelidir .

4.Emniyet  açısından, tatil  veya  başka  amaçlarla, uzun  süre evinde olmayacak daire sakinleri,  gitmeden  önce, site  yönetimine  bilgi vermeli,  mümkünse  ulaşılabilecek adres ve telefonları iletmelidir

5.Daire satın alan veya kiracı olarak siteye taşınan kişiler, her türlü bilgiyi alabilmek için site yönetimine müracaat edebilirler .

6.Site içinde kişisel olarak neden olunan maddi zararlar, ilgili şahıslar tarafından ödenir.

7.Aidatların, GARANTİ BANKASI  KIZILTOPRAK ŞUBESİ : Kuleli Köşk Konutları hesabına, her ayın 10’una kadar ödenmesi zorunludur. Gecikme halinde %5 gecikme tazminatı alınacaktır.

© 2024 by Kuleli köşk konutları / All rights reserved 

bottom of page